Reinigen van nylon / Cordura producten

"Wat is de beste methode voor het reinigen van Nylon / Cordura producten?"

Ons advies (op basis van onze persoonlijke ervaring) is om Nylon / Cordura tassen een nachtje of langer te laten weken in lauw water met een beetje wasmiddel. Deze methode werkt echt het best en hoewel we zelfs speciale instellingen voor "sport-producten" op professionele wasmachines zien, lijkt geen enkele methode effectiever te zijn dan langdurig weken.

Om direct de meest milieuvriendelijke methode te geven, ondersteunen we het gebruik van Sapindus Mukorossi, beter bekend als zeepnoten als een alternatief voor wasmiddel..

Zeepnoten zijn een natuurlijk, biologisch afbreekbaar en zeepvrij alternatief voor wasmiddelen, uit bomen in Nepal en India. In deze landen is het gebruik van zeepnoten heel gebruikelijk bij het reinigen van delicate stoffen zoals zijde.

Week je Radical Design-producten in lauwwarm water en voeg de noten toe in een katoenen zakje of oude sok. Laat minimaal een nacht weken en veeg vervolgens de stof schoon met een doek of borstel. Voor extreme vervuiling kunt u de nootjes van tevoren een minuut koken en dit zeepsop inclusief de nootjes zelf toevoegen aan het water in de teil.

Reinigen van nylon / Cordura producten-image

Reinig nylon / cordura tassen door te weken in water met wasmiddel of zeepnoten

Wilt u de zeepnoten gebruiken voor uw dagelijkse was? We zien het beste resultaat bij 60 ℃. omdat ze een hogere temperatuur nodig hebben dan chemische wasmiddelen. Houd er rekening mee dat de zeepnoten geurloos zijn. Je kunt wat lavendelolie toevoegen in het wasmiddelbakje.

Link naar Seepje.nl: http://www.seepje.nl

Sapindus Mukorossi op Wiki: https://nl.wikipedia.org/wiki/Zeepnotenboom