Houdt rekening met vertraging in uw zending door drukte bij nationale én internationale vervoerders.

Over ons

Bijna 30 jaar expertise

In 1990 startte Hubert van Ham het merk Radical Design. Als reparateur voor buitensportwinkels en met een passie voor bergsport was het doel om rugzakken te maken die uitblinken in degelijkheid en eenvoud van constructie.

In al die tijd is aan deze visie niets veranderd en ontwerpt en produceert Radical Design een uitgebreid assortiment topkwaliteit buitensport artikelen met een team van enthousiaste en zeer vakbekwame medewerkers.

Ons team

Hubert van Ham

Directeur - oprichter

Voordat ik Radical Design begonnen ben heb ik 2 jaar gereisd en ontdekte ik dat er hele simpele manieren zijn om de levensverwachting van bagage te verbeteren, zonder dat daar ingewikkelde wetenschap voor nodig is. Dus besloot ik om mijn ideeën in de praktijk te gaan brengen en heb ik Radical Design opgericht om sterke buitensport bagage te maken. Sterke bagage is niet perse zwaar. Vaak zijn het juist de fancy details die bagage zwaar maken, detail die de tas vaak juist kwetsbaarder maken. Ik probeer mijn ontwerpen simpel te houden, functioneel en goed passend, en te repareren met simpel gereedschap. Door het gebruik van bewezen materialen en afgeronde hoeken heb ik het tot mijn missie gemaakt om tassen te maken die heel lang meegaan.

Ik ben ervan overtuigd dat we maar weinig nodig hebben om gelukkig te zijn. Voor mij persoonlijk kan ik dat nog wat sterker uitdrukken: ik ben gelukkiger als ik minder spullen heb, zolang in mijn basisbehoeften maar voorzien is. Als mijn spullen dan ook nog van goede kwaliteit zijn, zullen ze langer meegaan, waarmee ik mijn impact op de planeet beperk.

Frisse lucht is een luxe waar ik iedere dag van geniet. We wonen en werken in een landelijk gebied met zeer schone lucht. Meestal rond lunchtijd ga ik wandelen, samen met Catherine, mijn vrouw. We brengen dan wat webshopbestellingen naar het postkantoor, doen wat boodschappen en lopen weer terug. Ook al is het maar een half uur, we krijgen toch wat beweging, ademen frisse lucht en genieten van het mooie uitzicht. Het is net een micro-vakantie.

Catherine Vandepitte

Administratie - mede-oprichter

Mijn moeder noemde me de zwerver omdat ik zodra de school afgelopen was direct naar buiten ging om te spelen, rennen, fietsen, schaatsen of in bomen klimmen. Daarnaast deed ik aan turnen en paardrijden. Als ik moe was ging ik zitten met een boek en mijn poes op schoot. Mijn vader hoopte dat ik directiesecretaresse zou worden maar ik dacht: “Dat nooit, ik kan geen 5 minuten blijven zitten achter een bureau!”

Voordat ik Hubert ontmoette was ik verpleegkundige. Ik heb in Parijs, Abu Dhabi en Santiago in Chili gewerkt waar ik Hubert ontmoete. Terug in Nederland begon Hubert zijn bedrijf. Samen hebben we een heleboel tassen geknipt en genaaid. Vanaf dat moment ben ik gestopt met mijn werk in ziekenhuizen om voor onze twee dochters te zorgen. Ik heb toen ook een opleiding tot yogadocent gevolgd. Nu naai ik helemaal niet meer en zit ik aan een bureau. Mijn vader heeft toch gelijk gekregen! Maar als ik klaar ben met alle papieren geniet ik nog steeds van een wandeling met Hubert en ook om enkele yogalessen te geven.

Mijn favoriete vakantie (als nodig): wandelen met de Wheelie, kamperen, klimmen of fietsen. Eigenlijk alles wat je buiten in de frisse lucht kan doen.

Romain Schaffroth

Productontwerp en -ontwikkeling

Ik heb er altijd van gehouden om dingen te ontwerpen en ik droomde ervan om daar mijn beroep van te kunnen maken. Al tijdens de laatste twee jaar van de middelbare school nam ik design vakken erbij, maar na het behalen van mijn diploma industrieel ontwerp realiseerde ik mij hoe groot de kloof is tussen de werelden van studie en werk. Ik realiseerde me ook dat ik ondanks alle opgedane kennis nauwelijks praktijkervaring had. Daarom besloot ik om Sellier-garnisseur te worden bij 'Les Compagnons du Devoir', een organisatie die ambachtslieden opleidt d.m.v. partnerschappen met het bedrijfsleven. Door de jaren van de opleiding heen ging ik van ambacht, via prototypebouw, uiteindelijk weer naar ontwerp.

Ik hield van fietsen vanaf de eerste dag dat ik het geleerd had. Jarenlang gebruikte ik de fiets als enig vervoermiddel, alleen na een hele dag fietsen had ik vaak flinke zadelpijn. Op een dag ontdekte ik de ligfiets, waar ik direct door gegrepen werd. Zo ontdekte ik ook Radical Design en hun producten. Vanaf dat moment begon ik te dromen: zou het mogelijk zijn om mijn passie te combineren met mijn baan?

Vandaag de dag ontwerp en ontwikkel ik producten bij Radical Design, maar ik deel ook in alle taken om het bedrijf soepel te laten draaien. Ik ben blij dat ik hier terechtgekomen ben. Volgens mij ben ik erin geslaagd om mijn kinderdromen, mijn tieneraspiraties en mijn overtuigingen als volwassene met elkaar te verbinden, want de waarden van Radical Design zijn ook de waarden waarnaar ik op zoek was.

Peter Veenstra

Productie en assemblage

Radical Design is een bedrijf waar welzijn hoog in het vaandel staat. Welzijn voor mens, dier en milieu. Dat zie je bijv. aan de manier van het scheiden van afval, maar ook in het aanschaffen van producten. Daarin nemen Hubert en Catherine, de eigenaars, terdege hun verantwoording. Wat in hun vermogen ligt doen ze ook.

Maar ook naar ons als personeel is welzijn, ik zou haast zeggen, het belangrijkste. Werkdruk is uit den boze, want dat levert alleen maar stress op en stress verhoogt het ziekteverzuim, dus niet goed.

We zijn mensen en geen nummers. Nu kan dat natuurlijk heel gauw als je met een groep van 7 mensen bent, maar het zit ’m niet alleen in het aantal. Het ligt veel meer in de houding en in de benadering naar elkaar. Ook al is er het verschil van baas/personeel, toch zijn we elkaars gelijke.

Wij hoeven ons niet aan te passen aan het bedrijf, maar wij vormen samen het bedrijf. Als er nieuw personeel wordt aangenomen wordt er, voor de besluitvorming, wel gevraagd of wij het zien zitten met die persoon samen te werken.

Dit alles maakt dat de sfeer binnen het bedrijf heel relaxed en ontspannen is. Ik ben heel blij dat ik hier mag werken.

Peter Blansjaar

Marketing / E-commerce

Toen ik twee jaar oud was nam mijn moeder me elke dag mee voor een wandeling met onze denkbeeldige bal. Ze gaf dan een flinke trap en samen zagen we de bal honderden meters verder landen. Na m'n longen eruit te hebben gerend om de bal te halen smeekte ik haar nog één keer de bal te trappen. Dit was een goed manier om mijn overtollige energie kwijt te raken en voor mijn moeder de garantie van een beetje rust gedurende de rest van de dag. Nu 37 jaar later is mijn energiepeil gelukkig iets meer in balans maar ben ik nog steeds een fanatiek sporter.

Na een decennium van studeren, bijbaantjes, sporten en bier drinken ontmoette ik mijn vrouw die de eerste was die mij overtrof op al deze gebieden behalve het sporten. Het was na deze eerste ontmoeting dat mijn leven drastisch veranderde. Ik nam één dag om serieus te bepalen wat mij gelukkig maakte en wat mijn doelen waren in het leven. Een jaar later haalde ik mijn lang verwachte ingenieursdiploma en solliciteerde ik openlijk bij Radical Design. Inmiddels kan ik stellen dat, afgezien van het trouwen met mijn vrouw, dit de beste beslissing in mijn leven was.

Radical is een heel bijzonder bedrijf. Haar missie om de meest degelijke producten te maken en daarbij de allerbeste service te geven is zeer uitzonderlijk. Nogmeer aangezien ze dit tracht te bereiken via beheerste groei en zonder aantrekken van vreemd vermogen. Verantwoordelijk voor de online Marketing en Communicatie kan ik dan ook niet anders dan ontzettend trots zijn om deel uit te maken van deze reis en de mogelijkheid te hebben Radicals toekomstige route uit te zetten.

In mijn persoonlijke leven hebben mijn vrouw en ik drie kinderen (Rik, Emily en Tessa) dus wees niet verbaasd als je ons samen tegenkomt en me fanatiek ziet trappen in de openlucht om te zien hoe ver ik onze bal kan krijgen.