Wandelkarren

Artikelen, reisverslagen, how-to's en meer over Wheelies en wandelkarren in het algemeen.

Assen reinigen en smeren
Assen reinigen en smeren

Zolang ik me kan herinneren is er discussie geweest over het reinigen en smeren van assen. Met of zonder vet? En zo ja, wat te smeren en wat niet? Door de jaren heen heb ik mijn weg gevonden, gedeeltelijk geleid door de kennis van mijn vader en mijn ingenieursdiploma, maar nog meer door gezond verstand en een obsessie voor schone spullen.


Vader en zoon lopen naar Santiago
Vader en zoon lopen naar Santiago

Geert van Emelen liep vier keer naar Santiago de Compostella, waaronder twee keer afzonderlijk met zijn beide zoons, William en Robbe. Geert spreekt openlijk over de grote impact die de Camino had op zijn leven en de band met zijn beide zoons. Geert schreef dit ontroerende artikel over zijn Camino ervaring met Robbe, zijn jongste zoon.


8 Camino Routes met de Wheelie Wandelkar
8 Camino Routes met de Wheelie Wandelkar

Sinds 2015 heeft Paul Flipsen 8 verschillende Camino-routes gelopen met de Wheelie Wandelkar. Hij zou nooit overwegen terug te gaan naar het gebruik van een rugzak, maar hij is ook realistisch over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Paul schreef zijn ervaringen op om mensen te helpen die al een Wheelie hebben of overwegen er een te kopen.