Fietskarren

Artikelen, reisverslagen, how-to's en meer over Cyclones en fietskarren in het algemeen.

Vliegen met een fietskar
Vliegen met een fietskar

Een fietskar meenemen in het vliegtuig, hoe doe je dat? Zowel de Cyclone Trekking- als de Chubby Bike Trailers worden door hun gebruikers naar veel verschillende bestemmingen gevlogen. Maar hoe pak je in? En hoe zit het met de grootte want is de fietskar niet nèt iets te groot...?


Assen reinigen en smeren
Assen reinigen en smeren

Zolang ik me kan herinneren is er discussie geweest over het reinigen en smeren van assen. Met of zonder vet? En zo ja, wat te smeren en wat niet? Door de jaren heen heb ik mijn weg gevonden, gedeeltelijk geleid door de kennis van mijn vader en mijn ingenieursdiploma, maar nog meer door gezond verstand en een obsessie voor schone spullen.


Waarom ik geen fietsslot gebruik
Waarom ik geen fietsslot gebruik

Regelmatig krijgen we een bestelling voor een vervangende trekhaak omdat een reisfiets is gestolen. Als voormalig inwoner van de fietshoofdstad van de wereld bij deze mijn tips.


Fietskar op X12 steekas
Fietskar op X12 steekas

Hoe kan ik de Cyclone Bicycle Trailer aansluiten op een X12 steekas? Hoewel veel (reis-) fietsen nog steeds de bekende quick-release as gebruiken, zijn er ook steeds meer fietsen die worden geleverd met de sterkere en stijvere X12 steekas. We laten zien hoe je de Cyclone Fietskar op je X12 steekas aansluit.